Na terenu mehanizacija i 45 radnika
0

Banjalučki putevi prohodni, čišćenje nastavljeno

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na području grada Banjaluke putevi su prohodni, a ekipe zimske službe neprestano su na terenu i nastavljaju sa čišćenjem i proširenjem saobraćajnica, trotoara, parkinga, mostova i pasarela.

"Na terenu je cjelokupna mehanizacija i 45 radnika angažovanih na ručnom čišćenju", rekao je Srni tehnički direktor preduzeća "Čistoća" Milan Plavšić.

Plavšić je dodao da se danas radi na proširivanju i detaljnijem čišćenju trotoara i autobuskih stajališta, a da su sva parking mjesta u gradu očišćena, te da se javni gradski i prigradski prevoz odvijao bez većih poteškoća.

U vrijeme vikenda  očišćena su  i 34 kilometra koja  nisu u programu čišćenja, a na kojim se javila potreba za prevoz bolesnika i organizovanje sahrana. Danas će biti očišćen i putni pravac Melina - Kragulji, rečeno je Srni u administrativnoj službi grada.

Visina snijega na seoskom području iznosi od 60 do 120 centimetara, a na pojedinim mjestima se pojavljuju smetovi koji stvaraju problem pri čišćenju, kažu iz preduzeća "MG Mind" Mrkonjić Grad koje održava područje Stričića i Vilusa. 

Visina snježnog pokrivača u Banjaluci iznosi 41 centimetar. Svi putni pravci su prohodni i saobraćaj se odvijao bez prekida.