Dan otvorenih vrata
0

Banjalučki mališani se družili sa policijskim kadetima

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U zgradi Uprave za policijsko obrazovanje Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Banjoj Luci danas je organizovan Dan otvorenih vrata za mališane banjalučkih vrtića, osnovce i Dječije odjeljenje Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr. Miroslav Zotović.

U Policiji RS-a ističu kako su na ovaj način najmlađim sugrađanima željeli približiti rad policije u zajednici i upoznati ih kako uopšte mogu kontaktirati policiju u slučaju potrebe.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS Mile Šikman je naveo da je tokom dvostanog druženja mališanima prezentovan život i rad policijskih kadeta, njihova oprema i sredstva koja koriste, a sve sa ciljem da se grade što bolji kontakti i veze sa najmlađom populacijom.

"Osnovni cilj aktivnosti bio je da najmlađi imaju visok stepen povjerenja u policajce, da se mogu osjećati sigurno i da im kroz druženje ukažemo i na neke opasnosti koje vrebaju u svakodnevnom životu", rekao je Šikman.

Upravu za policijsko obrazovanje MUP-a RS danas je posjetilo 120 mališana iz vrtića Bambi, Osnovne škole Aleksa Šantić i Dječijeg odjeljenja Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr. Miroslav Zotović.