Najmlađi na obalama Vrbasa
10

Banjalučki mališani se družili i crtali na temu zelenila u gradu

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Veliki broj banjalučkih mališana večeras je na obali Vrbasa, kod Sportske dvorane u naselju Mejdan, učestvovao u likovnoj radionici koja je organizovana u sklopu manifestacije “Kreativni avgust”.

Radionice je organizovao banjalučki Omladinski centar „Zdravo da ste“, a uz crtanje mališani su imali priliku da se druže i igraju u prirodi.

Zajedno sa djecom u prirodi su uživali i zaljubljenici u udaraljke, koji su vježbali na otvorenom, te na taj način upotpunili druženje mališana pored najveće banjalučke rijeke.

Organizatori današnjeg dvosatnog okupljanja naveli su kako su najmlađi imali priliku da crtaju radove na temu “zelenilo u gradu”, te da je sve urađeno kao znak podrške građanskoj inicijativi Park je naš.

Današnju radionicu vodio je likovni pedagog Ljubomir Vulikić koji je sa djecom razgovarao o tome šta za njih znače parkovi, priroda, zaštita životne sredine i kako vide svijet oko sebe.

Nakon današnje radionice dječiji crteži biće izloženi u banjalučkom Domu omladine na kraju “Kreativnog avgusta”, ali i u drugim gradovima BiH.