Povodom Dana bez automobila
0

FOTO / Banjalučki mališani besplatno vježbaju sigurnu vožnju biciklom

Piše: D. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Auto-moto savez RS (AMS RS) i ove godine će tradicionalno provesti niz aktivnosti povodom međunarodne manifestacije Dan bez automobila , koja traje od 16. do 22. septembra u više gradova ovog bh. entiteta.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tako je u sklopu preventivne akcije “Obuka djece u saobraćaju”, a u okviru programa obilježavanja Svjetskog dana bez automobila, na platou kod Narodnog pozorišta RS u Banjoj Luci postavijen pokretni poligon za obuku djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta u saobraćaju.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Glasnogovornik AMS-a RS Perica Pećanac kazao je kako je cilj akcije povećanje nivoa sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno najmlađih, odnosno djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
“Aktivnost je bazirana na učenju kroz igru, simulacijom realnog saobraćaja na pokretnom poligonu, odnosno saobraćajnici u obliku osmice sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, po kojoj se voze dječiji bicikli. Besplatnu obuku djece zajednički sprovode osposobljeni radnici AMS-a RS, roditelji i nastavnici”, rekao je Pećanac.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
On je pozvao mališane iz Banje Luke i njihove roditelje, učitelje i nastavnike da se uključe u besplatnu obuku na pokretnom poligonu AMS-a RS, te na taj način učestvuju u ovogodišnjoj manifestaciji Dan bez automobila.