Zbog uništavanja komunalija
0

Banjalučka uprava zatražila pomoć policije u borbi protiv vandala

Piše: D. T.
Administrativna služba grada Banja Luka uputila je zahtjev nadležnim policijskim stanicama za osiguranje više lokacija u gradu na kojima se uništava komunalna oprema, saopšteno je iz ove institucije.

U proteklom periodu Komunalna policija Banje Luke je evidentirala učestale slučajeve oštećenja ili potpunog uništavanja rasvjete, rukohvata, slivnika i ostale komunalne opreme u podzemnim pješačkim prolazima u gradu.

"Uništavanje ove opreme najčešće se dešava ispod tranzita kod kasarne Kozara, na kružnom toku kod Tempa i kod Kampusa te ispod Robne kuće Boska i kod Tržnice", pojasnili su u Administrativnoj službi.

Oni dodaju da je zahtjev policiji upućen zbog činjenice da grad izdvaja znatna sredstva kako bi komunalna oprema bila u funkciji.

"Uputili smo zahtjev komandirima policijskih stanica, koje operativno pokrivaju navedene lokacije, da osiguraju češću kontrolu kako bi se spriječilo djelovanje neodgovornih sugrađana, a time i uništavanje komunalne opreme, rekao je Dragan Lukač, načelnik Odjeljenja komunalne policije u Banjoj Luci.