Inicijativa "Park je naš"
36

Banjalučani šetnjom pozvali sugrađane da izađu na izbore

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Nekoliko stotina Banjalučana večeras je izašlo na ulice svog grada, te na taj način pozvalo sugrađane da u nedjelju izađu na izbore i, kako tvrde, učestvuju u kreiranju svoje budućnosti.

Tokom "šetnje", koju su organizovali aktivisti građanske incijative “Park je naš” mogle su se vidjeti parole koje su se proteklih mjeseci koristile tokom građanskih okupljanja.

“Svima kojima do sada nije jasno, kao i onima koji su nastojali da diskredituju građansku inicijativu poručujemo: naša snaga je u našoj nepripadnosti bilo kojoj političkoj opciji. Ujedinjeni smo isključivo u težnji da se nama i našoj djeci osigura bolji život i pravednije okruženje”, poručili su banjalučki “šetači”.

Oni su ponovili kako ne zastupaju ni jednu političku opciju, te da ne postoji model kojim bi se diskreditovao njihov napor da osiguraju sopstvena građanska prava i slobode.

“Napominjemo, mi nismo politički subjekt i ne vodimo političku kampanju. Mi podržavamo izlazak građanki i građana na izbore kao demokratsko sredstvo kojim građani biraju svoje političke predstavnike”, poručeno je prije večerašnje šetnje na lokaciji kod Starog hrasta.

Nakon toga, “šetači” su kao i ranije, uz jake mjere policijskog osiguranja, krenuli u mirnu šetnju ulicama Banje Luke.