BiH
30

Banjalučani se takmičili u košenju trave

Klix.ba
Druga po redu Trka kosilica u Banjoj Luci održana je danas u parku Mladen Stojanović. Tri najbolja takmičara odnijela su vrijedne nagrade.

Prva subota juna je bila rezervisana za odabir vlasnika najbrže motorne kosilice u jednom od najljepših parkova, a snage je odmjerilo ukupno 18 učesnika.

Boro Kurušić je pokazao najveće umijeće i u svoj kvart odnio Einehell kosilicu, Bosch trimer i poklon bon kompanije Centrum u vrijednosti od 300 KM. Drugoplasirani Zdravko Preradović je uz kosilicu i Bosch paket osvojio i 200 KM na poklon bonu, dok je trećeplasiranom Danku Teinoviću uz kosilicu i Bosch poklon pripao Centrumov bon od 100 KM.

Slogan Trke je bio "Sa kosilicom od starta pa do svoga kvarta", a stručni žiri je ocjenjivao vrijeme za koje takmičari dođu do cilja, ali i u kakvom je stanju ostala staza za njima.

"Interesantno je da su se u parku Mladen Stojanović u košenju okušale i dvije hrabre i odvažne učesnice. Njihovo jako dobro prolazno vrijeme je dokazalo da se i žene odlično snalaze u ovom poslu, a nadamo se da će ovo biti ohrabrujuće da se sljedeće godine prijavi više pripadnica ljepšeg spola, pa možda i razmjene neki savjet o što ljepšoj okućnici", poručili su organizatori Trke kosilica te za sljedeću godinu zakazali novo takmičenje.