Nakon tri godine
0

Banjalučani od 15. decembra ponovo dobijaju klizalište

Piše: D. T.
Mjesto gdje će biti klizalište (Foto: Aquana)
Mjesto gdje će biti klizalište (Foto: Aquana)
Banja Luka će ove zime, tačnije od 15. decembra, nakon tri godine ponovo dobiti klizalište, koje će biti smješteno na sportskim terenima Javnog preduzeća “Aquana” u naselju Borik.

Prema najavama iz “Aquane”, ova odluka je epilog višemjesečnih pokušaja uprave ovog preduzeća da Banjalučanima omogući da uživaju u ovom zimskom sportu.

“Dogovoreno je da firma “Solex” iz Banje Luka instalira nasavremeniju opremu na površini od 800 metara kvadratnih na sportskim terenima našeg vodenog parka”, naveli su iz “Aquane”.

Kako je najavljeno, ukoliko sve bude teklo po planu, klizalište na “Aquani” bit će otvoreno 15. decembra i tog dana klizanje, kao i iznajmljivanje klizaljki bit će besplatni. Inače, cijena klizanja, bez vremenskog ograničenja, bit će četiri, a iznajmljivanje klizaljki dvije KM.

“S obzirom da je zbog recesije izgradnja klizališta i zatvorenog bazena, kao druge faze izgradnje Vodenog parka “Aquana” prolongirana do daljnjeg mi smo se proteklih mjeseci angažovali da pronađemo adekvatno rješenje za klizalište kako naši sugrađani ne bi ostali uskraćeni za uživanje na ledu”, poručio je direktor “Aquane” Rajko Radovanović.

Na ovaj način, Banja Luka će nakon tri godine ponovo imati klizalište, po uzoru na moge velike gradove.

“Svjesni smo šta klizalište znači za jedan grad i drago nam je što smo uspjeli u ovoj namjeri. Ona je posljedica želje da na ovom reprezentativnom prostoru u centru grada razvijemo što više sportova”, naglasio je Rajko Radovanović.

On je dodao da će ulaz na klizalište biti od teniskih terena, iz ulice Miše Stupara, a da će kapije klizališta biti otvorene radnim danom od 12 do 22, a vikendom od 10 do 23 sati.