Internet "raširio" proteste
249

Banjalučani dobijaju podršku iz svih krajeva svijeta

Piše: D. T.
Podrška iz Dubaija
Građanima Banje Luke, koji već danima protestuju zbog uništavanja zelenih površina u svom gradu, putem interneta stižu poruke podrške iz BiH, regije, ali i drugih krajeva svijeta.

Tako se na društvenoj mreži Facebook, odnosno na Facebook stranici grupe nezadovoljnih građana, s koje su i pokrenuti višednevni protesti, mogu naći fotografije pojedinaca, koji svoju podršku šalju iz svih krajeva svijeta.

Među fotografijama su jasne poruke iz Sarajeva, Zagreba, Kosovske Mitrovice, Dubaija, Ulma, Minska, Sofije i drugih gradova koji podržavaju Banjalučane u njihovoj borbi za očuvanje zelenih površina.

Nije mali broj onih koji tvrde kako banjalučki demonstranti najveću podršku dobijaju na internetu. Kako god, činjenica je da se putem ovog medija za proteste u gradu na Vrbasu čulo u svim krajevima planete.

Podsjetimo, Banjalučani su proteste započeli kada je, radi izgradnje savremenog stambeno-poslovnog kompleksa, ograđena zelena površina pozanata kao Picin park, koja je tokom posljednjih sedam dana potupno uništena.

Za to vrijeme, nezadovoljni građani su organizovali niz protesta, a nova okupljanja najavili su i za danas.