Petnaesti dan okupljanja
45

Banjalučane kiša ne sprečava u izražavanju nezadovoljstva

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Ni jaka kiša, koja je danas oko 18 sati padala u Banjoj Luci, nije spriječila okupljanje Banjalučana, koji već 15 dana iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog uništavanja zelenih površina u svom gradu.

Kao i prethodnih dana, nezadovoljni građani i večeras su se , uz brojne parole i poruke okupili kod Starog hrasta.

"Ovo je veliki uspjeh, jer se probudila građanska svijest. Kiša, ni činjenica da se ušlo u treću sedmicu mirnih okupljanja, potvrđuju da se probudila građanska svijest i da se na ovome neće stati", rekli su za Klix.ba nezadovoljni Banjalučani, koji su večeras bili pod kišobranima.

Oni dodaju da se akcije nastavljaju i narednih dana, te da nadležne podsjećaju kako još čekaju dostavljanje dokumentacije o izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na zelenoj površini kod Medicinske elektronike.

"Još jednom ponavljamo, ako je sve regularno nema razloga da se dokumentacija skriva. Neka nam gradske vlasti dostave te dokumente. Time će biti u službi građana, a mi ćemo prestati sa protestima. Ipak, imamo saznanja da je u ovom poslu bilo dosta nelegalnih informacija", poručili su uporni građani Banje Luke.

Oni su još jednom istakli kako mirna okupljanja neće stati, jer svakodnevno dobijaju sve veću podršku za svoje aktivnosti.