BiH
15

Banja Luka: Zimska čarolija počinje 6. decembra

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Drugi po redu "Zimzograd" u Banja Luci biće održan na Trgu Krajine od 6. decembra ove do 6. januara naredne godine, u organizaciji Turističke organizacije grada Banje Luke i agencije "Mint".

Postavljanje drvenih kućica je počelo danas, a svečano otvaranje predviđeno je 6. decembra, u 18.00 sati.

Direktor Turističke organizacije grada Banje Luke, Ostoja Barašin je rekao da će kombinujući evropsku praksu i domaći kvalitet i kreativnost – "Zimzograd" svojim posjetiocima ponuditi mnoštvo sadržaja, zabave, muzike i odličnog raspoloženja. On je rekao da su ove godine organizaciono uvedene neke promjene, te da je sam početak pomjeren sa 15. na 6. decembar.

"Siguran sam da ćemo sa novim konceptom i sa unapređenjem onoga što smo prošle godine počeli imati istinsku čaroliju u Banjoj Luci. Ohrabreni smo podrškom ne samo građana Banje Luke, nego i podrškom Gradske uprave - rekao je Barašin. Prve kućice postavljene na Trgu Krajine. On je rekao da je "Zimzograd“ postao dio turističke ponude grada na Vrbasu, kao i afirmacija zimskog turizma najvećeg grada Srpske.

Barašin je rekao da Grad u finansijskom smislu nije imao nikakvih troškova u vezi s ovom manifestacijom, te da će imati direktne i indirektne koristi.

"Ovaj projekat je u ekonomskom smislu isplativ i za Grad i za njegove učesnike odnosno organizatore", rekao je Barašin.

Direktor agencije "Mint", Milena Đekić je rekla da će više od 40 lijepo uređenih kućica ponuditi neobičan izbor darova i proizvoda. Prema njenim riječima, koncerti domaćih i regionalnih bendova ove godine biće održavani na otvorenom i za 11. decembar najavila je koncert hrvatskog latino benda "Cubismo".