Klizanje od 17. decembra
0

Banja Luka: Visoke temperature odgodile otvaranje klizališta

Piše: D. T.
Zbog neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, klizalište na sportskim terenima vodenog parka Aquana u Banjoj Luci, umjesto sutra, prema svemu sudeći, bit će otvoreno u subotu.
Mjesto gde će biti klizališe (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Mjesto gde će biti klizališe (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Iako je otvaranje banjalučkog klizališta bilo najavljeno za 15. decembar, iz Aquane je saopšteno da toplo vrijeme ne odgovara montiranju opreme i postavljanju leda, jer se klizalište nalazi na otvorenom prostoru.

''Sutra i prekosutra se očekuje blagi pad temperature, tako da će oprema biti uspješno postavljena na 800 metara kvadratnih i klizalište bi u subotu moglo biti otvoreno'', naveli su u ovom preduzeću.

Inače, u Banjoj Luci je danas izmjereno proljetnih 17 stepeni celzijusa pa je fotograf portala Sarajevo-x.com bio na mjestu gdje je planirano postavljanje klizališta.

Na fotografijama se može vidjeti da vremenski uslovi u gradu na Vrbasu trenutno više odgovaraju aprilskim nego decembarskim, što je glavni razlog odgađanja klizališne sezone.

Podsjećamo, Banja Luka je posljednje klizalište imala prije tri godine. Ove zime odlučeno je da klizalište ponovo bude otvoreno i to na sporstkim terenima u naselju Borik.

Kako je najavljeno, prvog dana rada klizanje i iznajmljivanje klizaljki bit će besplatno, a nakon toga cijena klizanja, bez vremenskog ograničenja, bit će četiri, a iznajmljivanje klizaljki dvije KM.

Ulaz na klizalište bit će od teniskih terena, to jeste iz ulice Miše Stupara, a kapije će biti otvorene svakim radnim danom od 12 do 22 sata, a vikendom od 10 do 23 sata.