BiH
2

Banja Luka: U naselju Lauš klizište oštetilo put

Piše: M.R.
Obilne padavine koje su prethodnih dana zadesile Banju Luku ostavile su iza sebe štete na putevima. U Kosovskoj ulici u naselju Lauš se pojavilo klizište koje prijeti da "proguta" put.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Put na ovom mjestu je sada sužen, jer je dio ceste uništen, a postavljeni su znakovi upozorenja i suženja puta s jedne strane.

Mještani Lauša kažu da dugo vremena ne pamte ovakve pojave.

"Ne pamtim kad su bile ovakve štete poslije poplava u ovom dijelu. Ovo klizište što se pojavilo napravilo je veliku provaliju, a tom ulicom sam šetao unuka svaki dan, sada je opasno da ga vodim tim putem“, rekao je za Klix.ba mještanin naselja Lauš, Savo Đukić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ovo nije jedini problem koji je zadesio mještane Lauša. Naime, dio puta neposredno prije klizišta, koji je inače uzak, je još dodatno sužen.

Zbog obilnih padavina veliki dio zemlje sa brda je proklizao na put. Mještani su pokrenuli akciju prikupljanja potpisa, jer ukoliko skupe dovoljno potpisa podnijet će zahtjev Gradu da na tom mjestu postave potporni zid, s ciljem da se ovakve neprilike na putevima usljed obilnih padavina više ne bi dešavale.