Čelnici RS-a
0

Banja Luka treba i zvanično da bude glavni grad RS-a

FENA
Banja Luka treba i zvanično da bude glavni grad Republike Srpske, a čini se sve kako bi postala regionalni centar, ocjena je zvaničnika RS-a.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović i predsjednik Skupštine grada Slobodan Gavranović upriličili su prijem za delegacije gradova partnera, koje borave u Banjoj Luci povodom krsne slave grada-Spasovdana.

Kako je kazao novinarima Davidović povodom slave u Banju Luku su danas stigle delegacije Moskve, Patre iz Grčke i Kampobasa iz Italije s kojima je razgovarano o saradnji između gradova i o mogućnostima privredne saradnje.

Feliće di Donato, savjetnik za kulturu grada Kampobaso, istakao je, da je saradnja s Banjom Lukom na visokom nivou i da žele da proširuju prijateljske odnose i razmjenu u privredi i kulturi.

Antomios Katartzopoulos, odbornik grada Patre, rekao je da između Banje Luke i Patre postoje dugogodišnje čvrste veze te da će nastojati da još više unaprijede saradnju.

Povodom Spasovdana, Grad Moskva poklonio je Banjalučanima koncert Folklornog ansambla "Gornica“, koji će biti održan večeras u Kulturnom centru Banski dvor.

Također, poznati ruski vajar uradio je i poklonio gradu bistu ruskog pisca Aleksandra Puškina, koja će se nalaziti na platou ispred Narodnog pozorišta RS-a, a ruski umjetnik Grigorije Pototckij poklonio je vrijedne slike gradu Banjoj Luci.

Izložbu slika ovog umjetnika Banjalučani mogu pogledati u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić“.