BiH
0

Banja Luka: Stipendije za 1.106 srednjoškolaca

Piše: M. R.
Grad Banja Luka stipendirat će 1.106 učenika srednjih škola u školskoj 2014/2015 godini. Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i zamjenica gradonačelnika Jasna Brkić uručili su danas prva rješenja o dodjeli stipendija srednjoškolcima.

Na konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola prijavilo se ukupno 1.179 učenika, a uslove propisane konkursom ispunilo je 1.106 učenika i to za tri vrste stipendija. Za stipendiju po osnovu socijalnog statusa - 497 učenika, za stipendiju za deficitarna zanimanja - 60 ulenika, te za stipendiju po osnovu uspjeha u školi - 549 učenika.

Gradonačelnik je čestitao srednjoškolcima i izrazio nadu da će mnogi od njih biti i stipendisti grada kada budu studenti.

"Malo je onih koji su konkurisali, a da nisu dobili stipendiju. Ublažili smo kriterije za dobijanje stipendija, upravo želeći da omogućimo što većem broju učenika da dobiju stipendiju", rekao je gradonačelnik Gavranović.

Učenica trećeg razreda srednje muzičke škole "Vlado Milošević", Nikolina Babić izjavila je da je i ranije primala stipendiju grada Banja Luka, te dodala da joj mnogo znači jer joj pomaže u daljem školovanju.

Za učeničke i studentske stipendije iz budžeta Grada planirano je 1,6 miliona KM.