BiH
5

Banja Luka: SNSD, DNS i SP potpisali sporazum o zajedničkoj saradnji na Lokalnim izborima

Piše: E. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vladajuća koalicija u entitetu Republika Srpska koju čine SNSD, Socijalistička partija RS-a i DNS potpisala je sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanju na Lokalnim izborima koji će se održati u oktobru ove godine.

"Poštujući principijelno odluku DNS-a, ovo je logičan slijed događaja tokom svih ovih godina koliko je moja partija u saradnji sa SNSD-om. Mi smo se dogovorili sa svojim koalicionim partnerima da podržimo svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike, a ovo je prilika da DNS to i verifikuje. O Igoru Radojičiću smo sve rekli potpisujući ovaj sporazum i mi u njega imamo veliko povjerenje i uvjerenje da ćemo i poslije lokalnih izbora uspješno sarađivati", izjavio je Nedeljko Ćubrilović, predsjednik gradskog odbora DNS-a Banje Luke, nakon potpisivanja sporazuma.

Novinarima se obratio i kandidat za gradonačelnika Banje Luke Igor Radojičić.

"Ovim sporazumom izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost koalicionim strankama koje su me podržale u kandidaturi za gradonačelnika. Ove tri stranke činit će skupštinsku većinu i nakon ovih izbora", izjavio je igor Radojičić.

On je istakao da će koalicione stranke imati jednako učešće u novoj gradskoj administraciji te da će njihovo djelovanje biti vidljivo u narednom periodu.

"U programu koji sam počeo predstavljati od prošle sedmice nastojao sam upoznati sve s njim i ujedno sam osluškivao i prijedloge svojih koalicionih partnera. Njihovi prijedlozi su našli svoje mjesto u našem izbornom programu", istakao je Radojičić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

On je dodao da ove tri stranke mogu stvoriti jaču i snažniju Banju Luku i da posjeduju kadrovski potencijal koji druga strana ne može ponuditi.

Radenko Komjenović je u ime Socijalističke partije RS-a kazao da se nada odličnim rezultatima na predstojećim izborima te da će ovo snažnije uvezivanje koalicije dovesti i do jačanja vladajućih snaga.

"Nadam se da ćemo od građana dobiti povjerenje i da ćemo u gradskoj skupštini Banje Luke imati većinski dio odbornika", rekao je Komjenović.

On je istakao da socijalisti u nekim dijelovima imaju sličan program, ali u nekim i različit.

"To je u neku ruku i dobro jer ćemo tako upotpuniti programe i stvoriti uslove za kvalitetnije vođenje grada", rekao je Komjenović.