Uz tugu, bol i jecaje
0

Banja Luka se oprostila od svog pilota Alena Crnalića

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Uz suze i jecaje nekoliko stotina ljudi, Banja Luka se danas oprostila od sugrađanina i pilota Alena Crnalića (24), koji je u nedjelju tragično nastradao u avionskoj nesreći u Zalužanima.

Tuga i bol osjećali su se na svakom koraku banjalučkog Novog groblja, a tužna povorka, koju su predvodili Alenovi prijatelji iz aviokluba te brojni padobranci i piloti iz čitave BiH u 14 sati su krenuli ka mjestu gdje je mladi Banjalučanin ukopan.

"Nema više našeg Alena. Bio je ponos kluba, raje i grada, za nas je ovo sve još uvijek nezamislivo", kroz suze je rekao jedan od članova banjalučkog Padobranskog kluba, koji je nosio crnu majicu sa natpisom "Vedro nebo, braćo".

Uz članove porodice i prijatelje, sahrani tragičnog nastradalog mladića prisustvovalo je mnogo osoba iz kulturnog i javnog života grada na Vrbasu, ali i drugih djelova BiH.

Podsjetimo, jučer je na istom mjestu sahranjen mladi banjalučki padobranac Nikola Stević (19), koji je poginuo zajedno sa Alenom.

U trenutku Nikoline sahrane u Banjoj Luci je počela padati kiša, a isto se ponovilo i danas, kada je ukopan mladi pilot sportskog aviona, pa su mnogi ponovo komentarisali kako i nebo plače za banjalučkom mladošću.

Alen i Nikola nastradali su u nedjelju oko 14 sati kada se u Zalužanima srušio avion u kojem su, uz njih dvojicu, bili dugogodišnji instruktor padobranstva Nemanja Goronja (32) te sportski padobranci Stefan Karanović (24) i Srđan Kosić (18).

Nakon Nikoline i Alenove sahrane u Banjoj Luci će sutra biti ukopana i ostala trojica nastradalih mladića, a odlukom Vlade RS petak će biti dan žalosti na prostoru ovog bh. entiteta.