BiH
7

Banja Luka: Princ Albert II dodijelio nagrade najboljim takmičarima

Piše: M. R.
(Foto: Klix.ba)
Evropsko prvenstvo za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2014.", svečano je zatvoreno danas u bašti motela Ortodox. Od ukupno 15. zemalja koje su učestvovale na ovom takmičenju najviše medalja osvojili su učesnici iz Češke i Francuske.

Princ Albert II od Monaka, prisustvovao je svečanoj dodjeli medalja i zatvaranju prvenstva, te dodijelio medalje najboljim takmičarima.

On je još jednom naglasio svoje oduševljenje ljepotama Banje Luke i dodao da ga južni predio kojem je smještena Bosna i Hercegovina podsjeća na kneževinu Monako.

"Drago mi je da sam posjetio Banju Luku, ovdje u Bosni i Hercegovini, u srcu Balkana. Vaša država ima raznovrsnosti, od ravnica, brda i planina, do stočarskih predijela i naravno da ne zaboravimo južni predio koji ima mediteransku klimu koja uveliko podsjeća na francusku rivijeru i samim tim na kneževinu Monako", rekao je princ Albert II od Monaka.

On se zahvalio svim zvaničnicima koji su učinili da se osjeća dobro došlim u protekla dva dana, a pobjednicima Evropskog prvenstva je čestitao i zahvalio što su priredili ovu divnu avanturu.

"Još jednom bih da se zahvalim svim zvaničnicima koji su učinili da se osjećam dobro došlim u protekla dva dana, ovo je stvarno bilo divno iskustvo. Nadam se da ćete vrijednosti za koje se zalažete i za koje ste se borili na ovom takmičenju sačuvati u vama i u svim vašim budućim putovanjima i poduhvatima, Čestitam pobjednicima i hvala što ste sa nama podijelili ovu divnu avanturu i ovaj predivni sport, želim vam sve najbolje u budućnosti", izjavio je princ Albert II od Monaka.

Zajedno s njim medalje su uručili i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, koji je ujedno i počasni predsjednik Organizacionog odbora ovog prvenstva, zatim premijerka RS Željka Cvijanović, gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i ministrica za porodicu, omladinu i sport Nada Tešanović.

"Mnogi su imali priliku da upoznaju ljepotu Vrbasa, kao što kaže princ Albert, u srcu Balkana, a ja bih dodao u srcu Evrope. Banjalučani duguju zahvalnost svima vama koji ste se takmičili ovdje, čestitam u svoje ime u ime svih građana Bosne I Hercegovine onima koji su pobijedili. Nadamo se da ćemo ponovo vidjeti i vas i princa Alberta u Banjoj Luci", dodao je za kraj ceremonije zatvaranja prvenstva, Nebojša Radmanović.

Predsjednik Kajak – kanu kluba Vrbas, Milan Mazalica, uručio je princu Albertu II simbolično prigodan poklon u vidu kajakaške kacige u znak velike zahvalnosti što je posjetio Banju Luku i ovo takmičenje.