Na zadovoljstvo građana
0

Banja Luka: Prekoputa Palate predsjednika RS "nikao" park

Piše: D. T.
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Brojni građani Banje Luke su ostali pozitivno iznenađeni činjenicom da je minulog vikenda u samom centru njihovog grada, odnosno prekoputa Palate predsjednika RS, gotovo preko noći "nikao" novi park.

Kako je potvrđeno portalu Sarajevo-x.com, više vrsta različitih biljaka su zasadili radnici preduzeća Tamaris, koje se već godinama bavi poslovima održavanja zelenila u Banjoj Luci.

Stabla su zasađena na prostoru oko spomenika prvom banu Vrbaske banovine Svetislavu – Tisi Milosavljeviću, odnosno u blizini mjesta gdje se već decenijama okupljaju mladi, a koje je poznato i kao Parkić.

Mnogi Banjalučani, koje smo u nedjelju navečer, ali i jutros, zatekli u šetnji, tvrde da su oduševljeni onim što su vidjeli i da je ovo pozitivno iznenađenje.

"Naš grad godinama gubi svoje drvorede i zelenilo, po čemu je bio nadaleko poznat. Ovo je za svaku pohvalu, pogotovo što je u samom centru Banje Luke", rekao je za Sarajevo-x.com jedan od građana.

Inače, radnici Tamarisa, kao i svake godine, su posljednjih dana započeli proljetno uređenje gradskih stabala i zelenila.

Oni su jučer bili u pomenutom parku, gdje su sadili nove biljke i rezali grane sa višestoljetnih stabala koja su vremenom postala historija grada na Vrbasu.