BiH
0

Banja Luka: Predložen pritvor za Papka, Dakića i Šajića

SRNA
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je banjalučkom Osnovnom sudu određivanje mjere pritvora za Draška Papka (53) i Nedeljka Dakića (44) iz Prijedora i Aleksandra Šajića iz Banje Luke (34) koji su privedeni u akciji "Baltik", rekla je Srni portparol Okružnog tužilaštva Maja Đaković.

Ona je navela da su Papak i Šajić, koji su jučer ispitani, osumnjičeni za krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, primanja mita i odavanja službene tajne, a Dakić za krivično djelo davanja mita.

Đakovićeva je rekla da je tužilac pritvor za ove osobe predložio zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Osumnjičeni su ova krivična djela počinili od decembra 2012. godine do aprila 2013. godine.

Đakovićeva je navela da je Okružnom tužilaštvu Banja Luka jučer u sklopu akcije "Baltik" dostavljen i izvještaj protiv još jedne osobe, ali da je ona nedostupna organima gonjenja.

Ona je dodala da će se Osnovni sud, najvjerovatnije danas, odrediti prema ovom prijedlogu.

Srni je juče Policiji RS rečeno da je načelnik Kriminalističke službe Policijske stanice Prijedor Draško Papak suspendovan do okončanja disciplinskog ili krivičnog postupka.

Odluku o suspenziji Draška Papka iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jučer je donio načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka Mladen Marić.

Pripadnici CJB Banja Luka 23. maja su u akciji "Baltik" na području Prijedora i Banja Luke uhapsili pet osoba.