Akcija "Kubikus"
0

FOTO / Banja Luka pod opsadom, pretresi i privođenja u cijeloj RS

Piše: D. Tomić
Pretresi na više lokacija u Banjoj Luci, koji se provode u cilju sprečavanja organizovanja nedozvoljenih igara na sreću još uvijek traju.
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Prema nezvaničnim informacijama, u toku su pretresi stanova i poslovnih prostora u nekoliko banjalučkih naselja.

''Radi se o velikoj akciji, koja se pored Banje Luke sprovodi u gotovo svim većim gradovima RS. Zaplijenjen je veći broj dokaza i privedeno nekoliko osoba'', rekli su nam izvori upućeni u istragu.

Oni dodaju da pretresi još traju pa nije poznato koliko će osumnjičenih biti predato Specijalnom tužilaštvu RS, pod čijim nadzorom je akcija pokrenuta.

Prema nezvaničnim informacijama akcija u Banjoj Luci pokrenuta je jutros, oko 2:30 sati iza ponoći, kada su specijalci upali u jedan stan u naselju Kočićev Vijenac.

''Pretresen je stan u kojem živi osoba koja se bavi servisiranjem aparata za igre na sreću. Prikupljen je određen broj dokaza, a nakon toga su uslijedili pretresi na nekoliko lokacija.

Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Već smo objavili da je pretresen banjalučki klub Kajak. Nezvanično, istražioci su bili u kockarnici King u naselju Lauš, a pretreseni su i lokali u Vrbanji kod Banje Luke.

Nezvanično se govori da su među privedenima vlasnik kluba Kajak, izvjesni Brkić, ali i još nekoliko osoba koje su se bavile poslovima u vezi s igrama na sreću.

Akcija kodnog naziva ''Kubikus'', provodi se pod nadzorom Specijalnog tužilaštva RS, a po naredbi Odjeljenja za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala Okružnog suda u Banjoj Luci.

Kako saznaje portal Sarajevo-x.com u nju je uključeno nekoliko stotina pripadnika MUP-a RS, a pretresi se obavljaju u 16 opština RS.

Većina privedenih trenutno je na kriminalističkoj obradi, a nakon toga oni bi trebali biti dovedeni u prostorije Specijalnog tužilaštva RS u Banjoj Luci, gdje će biti saslušavani.