BiH
5

Banja Luka: Otvoren Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva

Piše: T. Č.
(Foto: Klix.ba)
U Banjoj Luci je danas otvoren 19. međunarodni sajam lova, ribolova i ekologije Lorimes 2015 i 19. međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva.

Na sajmu učestvuje 111 izlagača iz BiH, Srbije i Srbije. Generalni direktor Šuma Republike Srpske Risto Marić je prilikom otvaranja Sajma rekao da je ovo odlična prilika ostvarivanja saradnje učesnika, kao i razmjene iskustava i informacija.

Predsjednik Uprave Sajma Dobrica Žugić istakao je da je Sajam turizma i ugostiteljstva zadržao prošlogodišnji nivo i okupio mnogobrojne turoperatore, turističke organizacije i agencije koje se predstavljaju svojim promotivnim brošurama, fotografijama i turističkim filmovima.

Posjetioci sajma će do 8. novembra, do kada je Sajam otvoren, moći vidjeti najmoderniju lovačku i ribolovačku opremu, oružje različitog kalibra, vozila, a izloženi su i mnogobrojni eksponati i trofeji lovačkih društava.

U naredna tri dana posjetiocima će se predstaviti i i proizvođači meda, aronije i rakije.

Radivoje Kuzmanović, iz Prnjavora, nadaleko poznati majstor za rakiju, kaže da redovno izlaže na svim sajmovima u našoj zemlji i da je ovo odlična prilika kako bi promovisao svoje proizvode. Kuzmanović je naročito poznat po rakiji pod imenom Gusačanka, koja je do sada osvojila brojne sajamske nagrade. Na jednom od štandova su i turistički radnici i predstavnici Općine Vir iz Hrvatske koji će završni dan sajma nastupiti na Trgu Krajine u Banjoj Luci uz podjelu turističkih brošura.

Svečanom otvaranju Sajma su prisustvovali i predstavnici Grada Banja Luka, turističke i privredne zajednice RS.