BiH
0

Banja Luka: Oštra Nula organizuje akciju Ja sam antifašista/kinja

Sarajevo-x.com
Trg Krajine u Banjoj Luci
Trg Krajine u Banjoj Luci
Udruženje građana Oštra Nula organizuje akciju ''Ja sam antifašista/kinja'' povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtave fašizma i antisemitizma, 9. Novembra od 12 do14 sati na Trgu Krajine.

U okviru akcije dijelit će balone i letke sa natpisima/citatima inspirisanim antifašizmom, dok će za to vrijeme jedan od aktivista svirati klarinet.

Ovom akcijom žele na dostojanstven način obilježiti ovaj dan

Pored sjećanja na žrtve fašizma i antisemitizma, cilj im je i osvijestiti vlast BiH da su građani obespravljeni u našoj državi da su žrtve njihove samovolje, a da su oni tu zbog građana te da im građani daju sva prava.

Oblik tolitarizma u kojem danas živimo, nije po definiciji fašizam. Ali ''tiha diktatura'' vladajućih stranaka i njihovih lidera jeste jasan pokazatelj da 99 posto stanovništva nema ista prava, kao 1 posto odabranih.

Pokažimo da smo ANTIFAŠISTI/KINJE jer ne prihvatmo mržnju i osvetu, borimo se za jednaka prava za sve, ne tolerišemo diskriminaciju, osuđujemo nasilje i zločin, ne ignorišemo šovinizam, ne trebamo cenzuru i ne želimo diktaturu!

Akciju organizuju u saradnji sa UG Akcija građana iz Sarajeva i Antifašističkom akcijom BiH, koji će u svojim gradovima također obilježiti 9. novembar.