BiH
0

Banja Luka: Međunarodni sajam turizma i zdravlja otvoren na Trgu Krajine

Piše: M. R.
(Foto: Klix.ba)
Međunarodni sajam turizma i zdravlja otvoren je danas na Trgu Krajine u Banjoj Luci i trajat će tri dana. Tim povodom je ispred RK "Boska" u centru grada postavljena velika tenda u kojoj su smješteni štandovi izlagača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Direktor TOBL-a Ostoja Barašin, izjavio je da je ovogodišnji sajam smješten na Trgu Krajine jer svakodnevno centrom prođe mnogo građana, kako Banje Luke tako i gostiju. Ove godine posjetioci će imati priliku između ostalog da vide izlagače koji će predstavljati turističku ponudu, kao i mnoge zdrave prehrambene proizvode.

"Ovdje je srce grada i velika je frekvencija, ne samo građana Banje Luke nego i turista. Mislim da ćemo ove godine ispuniti naša očekivanja. Biće turističke agencije, imaćemo priliku da vidimo proizvođače hrane, tu su i kozmetički savjeti i tretmani, zatim banje iz BiH, ali i regiona. Jednom riječju napravit ćemo po nešto za svakoga", dodao je Barašin.

On je danas poručio da je ovaj sajam još jedan od načina da se dokaže kako je grad Banja Luka dobar domaćin.

"Ovo je način da još jednom predstavimo Banju Luku kao grad dobrih domaćina i gostoljubivih građana. Željeli smo sa kolegama koji su došli iz regiona da razgovaramo o mogućnosti unapređenja naše zajedničke turističke ponude i mogućnosti unapređenja zdravstvenog turizma", izjavio je Barašin.

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, izrazio je zadovoljstvo jer je grad Banja Luka ove godine prvi put organizator Međunarodnog sajma turizma i zdravlja.

"Ovo je prilika da naši ljudi u oblasti turističke ponude, prije svega Turistička organizacija grada Banja Luka, se predstave kao dobri organizatori i predstave turističku ponudu Banje Luke. Ovo je dobra prilika da se kroz organizovane radionice razmijene iskustva i siguran sam da će ovaj sajam postati jedna značajna turistička atrakcija ovoga grada", izjavio je Gavranović.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske je finansijski podržalo ovaj sajam, koji su zajedno sa TOBL i Turističkom organizacijom RS-a, dali svoj doprinos i omogućili otvaranje ovogodišnjeg sajma.