BiH
0

Banja Luka domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva

SRNA
Sa današnjeg sastanka u Beču
Sa današnjeg sastanka u Beču
U Banjoj Luci će u augustu ove godine biti održano Svjetsko padobransko prvenstvo za seniore i juniore, potvrđeno je danas u Beču na konferenciji Međunarodne padobranske komisije - Svjetske vazduhoplovne federacije.

U skladu sa pravilima Svjetske vazduhoplovne federacije, za provođenje prvenstva odgovoran je Vazduhoplovni savez BiH, a u skladu sa odlukama Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske u tehničkoj organizaciji ovog takmičenja učestvovaće svi aeroklubovi iz tog bh. entiteta, što garantuje uspješnu organizaciju.

Svjetsko padobransko prvenstvo u augustu bit će najveći sportski događaj koji je održan u Banjoj Luci, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza BiH.

Vazduhoplovni savez BiH na konferenciji Međunarodne padobranske komisije predstavljali su predsjednik ovog saveza Duško Grmuša, potpredsjednik Siniša Holik, generalni sekretar Alen Halak, delegat Vazduhoplovnog saveza BiH u Međunarodnoj padobranskoj komisiji Vladan Stojković i predsjednik Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske Ranko Seferović.

Oni su imali sastanke sa rukovodstvom Međunarodne padobranske komisije, predstavnicima Svjetske vazduhoplovne federacije i sa više od 30 delegacija drugih zemalja.

Konferencija Međunarodne padobranske komisije, koja je počela 28. januara, završena je danas u Beču.