BiH
0

Banja Luka: Doček Nove godine uz tamburaše

SRNA
U Banjoj Luci će sutra biti organizovan doček Pravoslavne nove godine uz kulturno-umjetnički program i vatromet, dok će u ponoć biti služen moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Program proslave Nove godine po julijanskom kalendaru počeće u 20:30 sati, pred Kulturnim centrom Banski dvor, rekli su ranije u banjalučkoj Gradskoj upravi.

U kulturno-umjetničkom programu nastupit će Gradski tamburaški orkestar Banja Luka sa solistima, narodni orkestar Kulturno-umjetničkog društva mladih "Veselin Masleša" sa solistima i folklornim ansamblom, te Krajiški trubači.

Iz Gradske uprave istakli su da je planirano da određeni broj kućica iz novogodišnjeg "Zimzograda", koje nude hranu i piće, bude preseljen u dio Ulice Veselina Masleše i u "parkić".

Za doček Pravoslavne nove godine, kako kažu u Gradskoj upravi, spremne su i sve dežurne službe, tako da će proslavu obezbjeđivati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a bit će angažovane i dežurne službe Službe hitne medicinske pomoći, Vatrogasne jedinice, gradske "Čistoće" i "Elektrodistribucije".

Iz Gradske uprave je upućen apel građanima da za vrijeme predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, a vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola.

Nova godina, prema Julijanskom kalendaru, počinje u ponoć između 13. i 14. januara.