BiH
2

Banja Luka: Doček nove godine na Trgu Krajine

FENA
U Banjoj Luci je doček Nove godine organiziran na otvorenom na Trgu Krajine uz svečani program za čiju je organizaciju Grad izdvojio 80.000 KM.

Na Trgu je novogodišnju noć proveo manji broj građana nego ranijih godina, vjerovatno i zbog snijega koji pada od jučer, a nosioci programa dočeka bili su banjalučki bendovi “Kart Blanš” i “Saund Bit”, Marija Šestić, Jelena Šukalo i Aleksandar Makarić, dok je zvijezda večeri bio pjevač Ljubiša Stojanović Luis.

U ponoć je uslijedilo odbrojavanje uz novogodišnji slogan “Ba-nja-lu-ko od zla-ta ja-bu-ko”, te čestitka banjalučkog gradonačelnika Dragoljuba Davidovića i spektakularni vatromet uz zvuke valcera.

Trg Krajine u Banjoj Luci je praznično ukrašen novogodišnjim nakitom, a postavljena je i novogodišnja jelka.

Na inicijativu gradonačelnika Davidovića, u novogodišnjoj noći bio je organiziran besplatan prijevoz građana na linijima javnog gradskog prijevoza.

Novogodišnje slavlje i ove godine proteklo je uz upotrebu petardi i ostalih pirotehničkih sredstava.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka u novogodišnjoj noći je evidentirao 11 teških krađa, šest provalnih krađa, dvije krađe, oštećenje tuđe stvari, tjelesnu povredu, slučaj nasilja u porodici i tri narušavanja javnog reda i mira.

U noći između 31. decembra i 1. januara evidentirano je 28 saobraćajnih nezgoda, a vatrogasna jedinica imala je četiri intervencije na gašenju požara dimnjaka, kontejnera, barake i šupe.

Služba hitne pomoći pregledala je 128 odraslih pacijenata, 24-oro djece, a obavljene su i 23 kućne posjete.

U noći između 31. decembra i 1. januara u porodilištu Kliničkog centra Banja Luka rođeno je sedam beba i to četiri djevojčice i tri dječaka.