BiH
0

Bandić: Obaveza mi je da pomognem Hrvate u BiH

FENA
Milan Bandić sa gradonačelnikom Banje Luke (Foto: FENA)
Milan Bandić sa gradonačelnikom Banje Luke (Foto: FENA)
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je danas u Banjoj Luci da gaji dobre i prijateljske odnose sa sva tri naroda u BiH, a obaveza mu je da pomogne Hrvate u BiH, koliko može i s obzirom na funkciju koju obavlja.

Nakon razgovora s gradonačelnikom Banje Luke Slobodanom Gavranovićem, rekao je da ovaj susret otvara perspektive saradnje između Zagreba i Banje Luke.

Bandić je dodao da dva grada imaju zajedničke probleme u pogledu prometa, instrastrukture te da su određeni timovi koji će konkretno razmatrati saradanju i razmjenu iskustava u pogledu rješavanja određenih pitanja.

Sastanku je prisustvovao i biskup banjalučki Franjo Komarica, a gradonačelnik Zagreba je naveo da su dogovorili da se radi na rješavanju pitanja finansiranja Opće gimnazije Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci te stavi u funkciju starački dom.

I Slobodan Gavranović je rekao da je razgovarano o saradnji dvaju gradova, jer gradonačelnici imaju obavezu da budu misionari i da povezuju gradove i ljude.

Banja Luka će, kaže, iskoristi iskustva kolega iz Zagreba u vezi s rješavanjem određenih pitanja u interesu grada na čemu će raditi timovi te informirati gradonačelnike.

Posjeta Bandića banjalučkoj administrativnoj službi dogovorena je još u ljeto ove godine, a gradonačelnik Zagreba je pozvao prvog čovjeka Banje Luke da na proljeće posjeti glavni grad Hrvatske.