Povodom godišnjice napada
0

Bakir Izetbegović pisao Baracku Obami

Sarajevo-x.com
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je pismo američkom predsjedniku Baracku Obami, povodom 10. godišnjice terorističkih napada na SAD, 11. septembra 2011. godine

Izetbegović je naveo da su misli i osjećanja bh. građana s narodom BiH i da svi saosjećaju s porodicama žrtava terorističkih napada na SAD 11. septembra 2011. godine.

"Mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo šta znači biti izložen teroru, ubijanju, etničkom čišćenju i genocidu. Ali znamo cijeniti one koji su nam pomogli da se odbranimo od agresije i da na ruševinama gradimo slobodnu i demokratsku zemlju.

Prijateljstvo Bosne i Hercegovine i SAD-a potvrđeno je u najtežim godinama za moj narod i zemlju. To je neizbrisiva historijska činjenica.

Principijelno, ali i s bolnim iskustvom žrtve, uvijek smo, zajedno sa slobodnim i demokratskim svijetom, jasni u osudi nasilja i ubijanja nevinih ljudi. Terorizam je zastrašujuća pojava i ne može biti put do ostvarenje političkih ciljeva", napisao je Izetbegović, saopćeno je iz njegovog kabineta.