Sarajevo
0

Bajramski koncert duhovne i popularne muzike

FENA
"Bajram ide, bajramu se nadam" naziv je koncerta koji će biti održan prvog dana Ramazanskog bajrama u KSC Skenderija", u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.

Riječ je značajnom kulturnom, umjetničkom i humanitarnom projektu, koji će okupiti renomirana imena duhovne i popularne muzike.

Organizatori navode kako je cilj da se građanima Sarajeva ponudi kvalitetan duhovni i kulturno-zabavni sadržaj u danima velikog blagdana, za kojim se već dugo osjeća velika potreba.

Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo i koordinator projekta Ferid-ef. Dautović kazao je danas na pres-konferenciji da je motiv za organizaciju ovakvog događaja da se omogući muslimanima, posebno mladima, da koncertom koji će predstavljati spoj tradicionalnog i modernog, na primjeren način obilježe Bajram.

Naime, u posljednje vrijeme se ovaj blagdan obilježava na način kakav ne priliči muslimanima, te je želja da pokažemo kako se Bajram može obilježiti dostojanstveno i radosno, kazao je ef. Dautović.

Na bajramskom koncertu učestvovat će hafiz Burhan Šaban, Edin Pandur, Macbeth, Eldin Huseinbegović, Zeid Šoto, Latif Moćević, Mensura Bajraktarević, Miralem Babajić, Lejla Čatović, Esma Tvrtković, Emina Lekić, horovi Bedem, Rejjan, Sejfullah, Gazel, Kewser, Ansambl Dah ljubavi, a specijalni gost je Hor Nešidu-l-huda.

Ovaj događaj je humanitarnog karaktera, te će sav prihod biti usmjeren na stipendiranje djece šehida.

Koncert će biti održan 30. septembra u 20.00 sati u dvorani "Mirza Delibašić", a cijena ulaznica je pet KM.