BiH
53

Bajramović: U novoj godini radničkoj klasi želim bolje uslove za rad

Piše: S. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismet Bajramović svim čitateljima portala Klix.ba poželio je sreću u novoj 2016. godini, a naročito radnicima u borbi za ostvarenje svojih prava.

Bajramović je u razgovoru za Klix.ba 2015. godinu ocijenio kao veoma tešku kada je riječ o radu sindikata, napominjući da je u godini na izmaku usvojen i Zakon o radu, te da slijedi potpisivanje općeg kolektivnog ugovora, gdje Sindikat zastupa radnička prava.

"Svim čitateljima portala Klix.ba želim sretnu i uspješnu novu 2016. godinu i da nam svima bude bolja od prethodne. Mi iz Sindikata 2015. godinu posebno ćemo pamtiti, najviše zbog novog Zakona o radu i naše borbe za što bolja radnička prava novim općim kolektivnim ugovorom. Ja sam ipak optimističan da ćemo dobiti nove kolektivne ugovore koji će biti za dobrobit svih radnika u FBiH", istakao je Bajramović.

Tokom 2016. godine uslijedit će prve zvanične analize efekata novog Zakona o radu, kada će se uistinu moći vidjeti da li radnike čekaju bolja vremena ili još veća borba za ostvarivanje prava.