BiH
0

Bajram šerif mubarek olsun

Klix.ba
U utorak, 11.02.2003. godine je prvi dan <b>Kurban-bajrama</b>. Centralna bajramska svečanost bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. U 7 sati i 31 minutu bajram namaz će imamiti i hutbu uputiti reisu-l-ulema <b>Mustafa efendija Cerić</b>. Nakon boravka u Meki i Medini, bosanske hadžije krenule su ka Arefatu, mjestu gdje dan uoči Bajrama borave hadžije iz cijelog svijeta. Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Sarajevo-X.Team upućuje iskrene čestitke...

Nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić uputio je reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću bajramsku čestitku koju prenosimo u cijelosti: "Prigodom proslave Kurban - bajrama, Vama osobno i svim muslimanima u BiH upućujem najiskrenije čestitke. Koljući Kurban i dijeleći s onima najbližim je znak u duhu vjere povezivanja. Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima, kao i svima nama, Vašim komšijama veće povezanosti, poštovanja i zajedničkog nastojanja da svako zlo zaustavimo i izgrađujemo siguran i stalan mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućega Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi, te se nikad više nepravde i stradanje nevinih ne dogodi", stoji u poruci koju potpisuje vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić uputio je čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama reisu-l-ulemi Islamske vjerske zajednice u BiH Mustafi ef Cerću i građanima islamske vjeroispovijesti u zemlji i dijaspori. "Bajramski dani prilika su za prisjećanje na značenje Bajrama i njegovu poruku mira, praštanja i dobročinstva. Neka nas temeljne vrijednosti Bajrama: nada i vjera u zajedništvo porodice i toleranciju među ljudima, sve zajedno iznova podsjete na važnost međusobnog poštivanja i izgradnje države BiH. U želji da Bajram provedete u zdravlju i sreći i njegovu radost podijelite sa porodicom i komšijama upućujem vam tradicionalnu čestitku: Bajram šerif mubarek olsun".

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i njegovi zamjenici Borislav Paravac i Martin Raguž uputili su danas pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama.

Predsjedavajući Doma naroda Parlametarne skupštine Bosne i Hercegovine Velimir Jukić i njegovi zamjenici Mustafa Pamuk i Goran Milojević uputili su danas, u ime Doma naroda i svoje lično ime, pripadnicima islamske vjeroispovjesti čestitku povodom praznika Kurban-bajrama.

Ministar inostranih poslova BiH Mladen Ivanić čestitao je danas nastupajući Kurban-bajram svim građanima BiH islamske vjeroispovjesti. "Svim građanima BiH u domovini i van nje želim ugodne praznične dane. Želim da ovaj veliki muslimanski praznik provedete u miru i porodičnoj sreći", navodi se u Ivanićevoj čestitki.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Šefket Hafizović čestitao je danas Kurban-bajram svim Bošnjacima u BiH i iseljeništvu, a posebno povratnicima u RS. Hafizović je zaželio vjernicima da ovaj praznik obilježe u miru i blagostanju, zajedno sa porodicom, prijateljima i komšijama.