BiH
180

Bajkeri kao Djeda Mrazovi obradovali djecu bez roditeljskog staranja

Piše: Elmedin Mehić
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bajkeri Motokluba Condor danas su novogodišnjim paketićima obradovali štićenike Javne ustanove "Dom porodica" Zenica.

Tridesetak članova Moto kluba Condor, obučenih u kostime Djeda Mraza, danas je prodefilovalo ulicama Zenice, a potom su posjetili dom za brigu o djeci bez roditeljskog staranja, gdje su štićenicima uručili novogodišnje paketiće, te neophodne namirnice.

Posjeta JU Dom porodica postala je tradicija članova Condora, a predsjednik ovog moto kluba, Spomenko Žarić, za Klix.ba je kazao kako je cilj ovakvih posjeta usrećiti što veći broj djece.

"Ovo je naša tradicija koja traje već sedam godina. Najviše nas raduje što možemo usrećiti nekoga, a ove godine smo usrećili 108 štićenika ovog doma, dok smo za bebe koje su u domu obezbijedili pelene, kreme, šampone i druge neophodne namirnice. Ovo je događaj koji nas sve usreći i samo ovakve akcije mogu ublažiti stanje u kojem se društvo nalazi", poručio je Žarić.

Direktor JU Dom porodica, Branko Dilber, zahvalio se bajkerima na paketićima i što su ponovo pokazali veliku ljudskost, a štićenici doma su za sve bajkere u znak zahvale izveli prigodan novogodišnji program.