"Pogledaj u retrovizor, nisi sam"
1

Bajkeri iz cijele BiH okupljeni na trgu u Banjoj Luci

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Veliki broj motociklista iz svih krajeva BiH i regiona okupio se danas na banjalučkom Trgu krajine gdje su organizovali akciju "Pogledaj u retrovizor, nisi sam", koja je pokrenuta u organizaciji Motociklističkog saveza BiH, a u saradnji sa AMS RS.

Osnovni cilj današnjeg okupljanja, kako je saopšteno, je da se prije početka sezone voženja motora skrene pažnja drugih učesnika u saobraćaju na ovu ranjivu kategoriju vozača..

"Motociklisti predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju iz razloga što se veliki broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju završava tragično, odnosno smrću motociklista", naveli su organizatori današnjeg skupa.

Oni dodaju, kako su analize pokazale da su u velikom broju slučajeva krivci u nesrećama oni koji nisu na motociklima, to jeste vozači automobila, koji ne obraćaju dovoljno pažnje na bajkere.

"Okupljanje u Banjoj Luci, kojem su se odazvali motociklisti oko 50 moto klubova iz cijele BiH, imalo je za cilj i promociju motociklizma, odnosno približavanje ovog sporta građanima i vozačima kroz neformalno druženje i upoznavanje ljudi sa motociklistima i njihovima motociklima”, poručili su organizatori akcije.

Nakon okupljanja na Trgu Krajine, bajkeri su građanima dijelili promotivne letke o sigurnoj vožnji, a nakon toga su napravili krug po gradu na Vrbasu i nastavili svoje druženje u Banjoj Luci.

U sklopu akcije "Pogledaj u retrovizor, nisi sam", motociklisti iz BiH su u petak u banjalučkom Zavodu za transfuziju darovali krv.