BiH
0

Bahrija Umihanić će do 18. marta dostaviti prijedlog ministara

Piše: D. Brkić
Bahrija Umihanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bahrija Umihanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mandatar za sastav nove Vlade TK, profesor s Ekonomskog fakulteta u Tuzli Bahrija Umihanić, na današnjem sastanaku sa sindikalnim predstavnicima nekoliko uništenih preduzeća sa područja TK najavio je da će do utorka 18. marta dostaviti prijedlog kandidata za ministarske pozicije Skupštini TK na razmatranje.

Sindikalni predstavnici su Umihaniću dostavili svoje prijedloge za određene resore. Tako je Midhat Suljkanović predložen za ministra industrije, energetike i rudarstva, a kao rezervna varijanta navedeno je ime Mulage Fejzića. Za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložen je Fahrudin Pašić, za ministra zdravstva Enes Brkić, a za ministra unutrašnjih poslova Amir Husić.

Prethodno je Udruženje poljoprivrednika Agroinkubator za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložilo Midhata Glavića.

Radnici su na današnjem sastanku sa mandatarom Umihanićem zatražili pokretanje proizvodnje u preduzećima gdje je to moguće, a nakon formiranja Vlade TK traže i isplatu jednokratne novčane pomoći od po 500 KM za radnike Dite, Konjuha, Guminga i Poliolchema.

U nekoliko navrata pokušali smo kontaktirati mandatara Bahriju Umihanića, ali se on nije htio javiti na broj svog mobitela niti odgovoriti na sms tako da smo ostali uskraćeni za njegovu izjavu.

Predstavnici radnika ugašenih preduzeća sa područja TK za sutra u 10 sati imaju zakazan sastanak sa predsjednikom Skupštine TK Slađanom Ilićem.