Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

Badnja noć sa Sarajevskim tamburašima

Sarajevo-x.com
U Sarajevsko pivo Holiday Pubu posjetitelje će na Badnje veče zabavljati Sarajevski tamburaši koji će nastupiti s početkom u 20 sati. Sarajevsko Pivo Holiday Pub bit će otvoren od 10 do 23 sata za sve one koji posjete Coca-Cola Holiday Market, gdje se mogu odmoriti uz piće, ali koristiti i besplatni wireless internet.

Dan uoči Božića, u subotu 24. decembra, na Coca-Cola Sarajevo Holiday Market donosi mnoštvo zanimljivih sadržaja. Izlagači Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa i dalje su tu za sve one koji žele pregledati njihovu bogatu ponudu. Jedan od izlagača je BH Crafts, kompanija koja je zaslužna za ukrase na prekrasnoj jelci koja krasi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, kao i za odore Djeda Mraza i vilenjaka koji svakodnevno uveseljavaju najmlađe.

Na štandu BH Craftsa se može pronaći pronaći bogata ponuda najraznovrsnijih rukotvorina rađenih od prirodnih materijala: kape, rukavice, šalovi, torbice, priglavke, novčanici, naušnice, šnale, igračke.

Svi njihovi proizvodi su ručno rađeni i posjeduju karakterističan dizajn zahvaljujući kojem je ova kompanija poznata ne samo u BiH, nego i u regionu i svijetu. Iza BH Craftsa je 16 godina uspješnog rada na očuvanju tradicionalnih vještina i tehnika pletenja, heklanja, tkanja i vezenja, kao važnog dijela kulturne baštine BiH, koji se ostvaruje u suradnji sa ženama iz sve tri etničke grupe i iz oba bh. entiteta.

Dva osnovna cilja BH Craftsa jesu ekonomsko osnaživanje žena te očuvanje tradicionalnih vještina koje polako izumiru. Njihov štand, kao i štandove drugih izlagača, zainteresirani mogu posjetiti svakog dana od 10 do 22 sata.

Jučer, u petak 23. decembra u Dječijem paviljonu ASA Čarobnog svijeta odigrana je lutkarska predstava "Ko se boji mraka još?" pred mnogobrojnim oduševljenim mališanima, koji su se poslije toga družili sa glumcima i lutkama. Potom su djeca upoznala i ekologa koji im je objasnio kako da čuvaju okolinu, a pravila su i novogodišnje ukrase od papira.

Dječiji paviljon će i danas, u subotu 24. decembra, biti na raspolaganju djeci od 4 do 12 godina, a od 16 sati će se sa njima družiti poznati medvjedić Lino. Naravno, tu su i ostali sadržaji Dječijeg paviljona: igrice na kompjuteru, crtani filmovi, crtanje, učenje engleskog jezika...

Djeda Mraz će se danas, zajedno sa vilenjakom i fotografom, družiti sa djecom u Coca-Cola kućici u dva termina: od 12 do 14 sati i od 16 do 20 sati. Roditelji paketiće, koje Djeda Mraz može uručiti njihovim najmlađima, mogu kupiti u suvenirnici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Sarajevsko pivo Holiday Pub jučer je posjetio i poznati sarajevski muzičar Mladen Vojičić Tifa, koji je uživao u ugodnoj atmosferi. Tifa će zajedno sa svojim bendom nastupiti na dočeku Nove godine u organizaciji Grada Sarajeva pod sloganom Želim da ti kažem šta sanjam ispred BBI Centra, 31. decembra. Zajedno s njim nastupit će i Nina Badrić, Emir & Frozen Camels, Letu Štuke, Kiril Džajkovski, Karne i Futavci.

U večernjim satima je Sarajevsko pivo Holiday Pub još jednom bio mjesto izvrsne zabave, zahvaljujući nastupu Čerkez Karasevdah Banda, koji je za sve prisutne posjetitelje izveo repertoar sevdaha protkanog jazzom, rockom, soulom, bluesom.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Tours i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekat.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.