BiH
33

Backović: Konaković može poboljšati stanje u KS ako ima dobre saradnike

FENA
Zaim Backović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zaim Backović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Generalni sekretar Bosanskohercegovačke patriotske stranke BPS-Sefer Halilović Zaim Backović, povodom izbora Elmedina Konakovića za mandatara za sastav nove vlade Kantona Sarajevo, kazao je Feni da je ružno kritizer biti na samom početku jer treba dati šansu i priliku ljudima da rade.

Backović, čija je stranka zajedno s Demokratskom frontom partner SDA u formiranju vlasti u KS-u, naveo je da je pravo SDA bilo da odluči o premijeru, ali je vrlo teško reći šta možemo očekivati od premijera.

Smatra da Konaković, kao premijer, može poboljšati stanje u Kantonu Sarajevo ukoliko ima dobre saradnike, ali ukoliko to ne bude imao bit će još teže, jer, kako pojašnjava, funkcija premijera zahtijeva iskustvo u radu.

"Ali, ako Konaković ne bude imao timove koji će ga pratiti, imat će velikih problema. Ukoliko je u stanju svojom ličnošću resornim ministrima nametnuti da rade ono što je neophodno onda mu treba čestitati", kazao je Backović.

I predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Samir Rešidat smatra da je bilo dosta sjedenja i čekanja i nada se da će za 10 do 15 dana kantonalna vlada biti imenovana.

Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA u ponedjeljak je izglasao Konakovića za mandatara za sastav nove Vlade Kantona Sarajevo. Konaković je dobio podršku za mandatara za sastav nove Vlade KS-a s 21 glasom od 28 članova IO KOSDA.