Bosanski "Schumacher"
0

B. Luka: Za saobraćajne prekršaje dužan 23.000 KM

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vijest koja je jutros potvrđena u banjalučkom Centru javne bezbjednosti može se svrstati u rubriku vjerovali ili ne! Naime, policija u Banjoj Luci "ne zna šta da radi" sa mladićem Ivanom Z. (25) koji je za počinjene saobraćajne prekršaje dužan nevjerovatnih 23.800 KM!

Kako nam je potvrđeno, ove kazne nisu naplaćene jer mladić, koji je rođen u Bosanskom Petrovcu, a sada živi u Banjoj Luci, nema prijavljene imovine, a čak ne posjeduje ni vozačku dozvolu.

Prema saznanjima portala Sarajevo-x.com, Ivan Z. je samo na području Banje Luke počinio 48 saobraćajnih prekršaja. Propise u saobraćaju kršio je i u Bosanskoj Gradišci i to sedam puta, u Mrkonjić Gradu pet, Prijedoru tri, a Prnjavoru devet. Osim u RS-u "Schumacher", kako su policajci već prozvali ovog mladića, prekršajno je kažnjavan i u Jajcu, Bugojnu, Posušju i Konjicu.

"Radi se o prekršajima vožnje motocikla bez položene kategorije, bez prsluka i bez kacige; vožnja putničkog vozila bez položene kategorije, prolazak na crveno, prekoračenje brzine kretanja, korištenju mobilnog telefona tokom vožnje, nezaustavljanje na znak STOP, nekorištenje pojasa i još nekim prekršajima", rekli su u policiji.

Kako saznajemo, zbog nemogućnosti naplaćivanja kazni, bosanski "Schumacher" će najvjerovatnioje vrlo brzo biti upućen u zatvor.