Uhapšeno pet osoba
0

B. Luka: Prodavali ukradene automobile sa lažnim papirima

Piše: D. T.
Inspektori banjalučke kriminalističke policije jučer su u akciji kodnog naziva ''Kasko'' pretresli pet lokacija i uhapsili isto toliko osoba koje se sumnjiči za falsifikovanje, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i utaju.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U Centru javne bezbjednosti Banja Luka saznajemo da su pretresi obavljeni po nalogu banjalučkog Osnovnog suda na području Banje Luke, Prijedora i Bosanske Dubice.

''Tokom pretresa je izuzet određen broj dokaza, a osumnjičeni su uhapšeni'', kratko su poručili u policiji.

Portal Sarajevo-x.com saznaje da su uhapšeni Milenko Milojević (36), Dragan Grmuša (40) i Milan Kukrika (44) iz Banje Luke te Brankica Ećim (37) iz Bosanske Dubice i Saša Ostojić (37) iz Prijedora.

Svi uhapšeni danas su predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka u kojem smo saznali da su osumnjičeni u periodu od 2009. do 2011. godine na automobilima koji su ukradeni u evropskim zemljama i BiH, prekucavali brojeve šasija i motora.

Nakon toga, oni su na osnovu falsifikovane inozemne i carinske dokumentacije registrovali vozila te ih prodavali na teritoriji BiH.

''U sklopu ove istrage osumnjičen je i V.D.(36) koji je u pritvoru u KPZ Tunjice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga'', naveli su u Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Svi osumnjičeni trenutno se saslušavaju u prostorijama Tužilaštva, pa još nije poznato da li će im biti predložen pritvor.