Realnost BiH
0

B. Luka: 'Mala raja' iznevjerena, ruše im igralište

Sarajevo-x.com
Bageri koji su stigli da, od jedinog dječijeg igrališta u centru Banje Luke, naprave parkig svoj posao najvjerovatnije će završti, jer i pored bunta banjalučkih klinaca, niko od starijih nije digao svoj glas protiv rušenja igrališta na kojem su odrastale generacije Banjalučana.

Portal Sarajevo-x.com jučer je objavio da djeca iz centra Banje Luke u posljednjih nekoliko dana pokušavaju da se "suprotstave" bagerima koji su došli da im unište igralište, poznato po imenu "Građevina".

Banjalučki klinci su pred građevinske mašine postavili su "barikade", a bageri su gađani jajima. Međutim, čini se kako to nije bilo dovoljno da gradske vlasti popuste pred svojom nakanom, pa će dječiji bunt ostati zapamćen kao ideja o kojoj se na trenutak pričalo u čitavoj zemlji.

Prema onom što se danas moglo vidjeti na "užarenom" gradlištu, mašine su nastavile sa poravnavanjem terena, između ulica Sime Šolaje i Vase Pelagića, gdje će uskoro biti izgrađen parking za 40 vozila.

"Žalosno je što se ovo događa, ali možda tako i treba, jer niko osim klinaca nije smogao hrabrosti da se suprotstavi rušenju igrališta", kratko nam je rekao jedan od stanara, dodajući da su stariji Banjalučani čak i podržali ideju o izgradnji parkinga, jer im je smetala dječija galama.

Čini se da je propali dječiji protest samo je jedan u nizu dokaza u kakvoj zamlji živimo i kakva je naša realnost.