Povodom Dana državnosti
0

Azra Hadžiahmetović na Sedmici BiH u Stuttgartu

FENA
Azra Hadžiahmetović
Azra Hadžiahmetović
Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Azra Hadžiahmetović učestvovat će na manifestaciji "Sedmica Bosne i Hercegovine u Stuttgartu" koja će 25. novembra biti otvorena panel-diskusijom o temi "Evropske perspektive Bosne i Hercegovine".

Kako je najavljeno, pored bh. građana koji žive u SR Njemačkoj i gostiju iz BiH, manifestaciji će prisustvovati i poslanici Bundestaga, predstavnici pokrajine Baden-Wurttemberg, privrednici i druge ličnosti iz političkog, kulturnog i obrazovnog života SR Njemačke.

Predviđeno je da se u okviru višednevne manifestacije govori i o temi "Multikulturalnost u BiH, vizije o budućnosti", "Ekonomski izazovi i potencijali u BiH", održi predavanje "Historija BiH", koncert Sarajevske filharmonije, izložba umjetnika iz SR Njemačke koji vode porijeklo iz BiH, kao i književna večer.

Cilj manifestacije, koju organizira "BiH Inicijativa-SR Njemačka" pod pokroviteljstvom grada Stuttgarta i u saradnji s Generalnim konzulatom BiH u ovom gradu, jeste predstavljanje i njegovanje bh. kulturne baštine i učvršćivanje kulturnih, socijalnih i privrednih veza SR Njemačke i Bosne i Hercegovine, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.