BiH
0

Avril Lavigne i Linkin Park najveći pobjednici MTV Asia Awardsa

Klix.ba
<b>Avril Lavigne</b>, 18-godišnja kanadska pjevačica, je i na dodjeli <b>MTV Asia Awards</b> bila zvijezda večeri iz dva razloga: na dodjeli je nastupila sa svojim bendom i kući odnijela tri nagrade – za najboljeg ženskog izvođača, za najboljeg novog izvođača i nagradu za najbolji stil. <b>Linkin Park</b> je također bio među pobjednicima. Njima su otišle dvije nagrade: za najbolju rock grupu i za najbolji spot za pjesmu <i>Pts.Of.Athrty. (Remix)</i>.

Robbie Williams je osvojio nagradu za najboljeg muškog izvođača, dok je Blue osvojio nagradu za najbolju pop grupu. Ceremoniju su vodili CoCo Lee i Shaggy i na njoj su mnoge nagrade dodijeljene i azijskim izvođačima. Nagrade specificirane po regijama je dobilo 10 izvođača: Yu Quan (Kina), Sammi Cheng (Hong Kong), A.R. Rahman (Indija), Cokelat (Indonezija), j.t.L. (Koreja), Nurhaliza (Malezija), Regine Velasquez (Filipini), Stefanie Sun (Singapur), Jay Chou (Tajvan) i D2B (Tajland).

Na dodjeli nagrada su nastupili Avril Lavigne, Robbie Williams, Missy Elliott, Matchbox 20, Shaggy, Atomic Kitten, Blue, i neki od gore navedenih regionalnih izvođača.

mtvasiaawards.com