BiH
0

Avioni "Ryan Aira", jednog od najjeftinijih avioprevoznika od oktobra lete iz Banja Luke

Nezavisne.com
Irska avio-kompanija "Ryan Air", koju prati glas da putnicima nudi najjeftinije karte, zainteresovana je za uspostavljanje linije Banja Luka - Frankfurt, izjavio je Damir Miljević, predsjednik Nadzornog odbora "Aerodroma RS" u Mahovljanima.

Miljević, koji se vratio u Banju Luku sa pregovora iz Dublina, kaže da se rukovodstvo banjalučkog aerodroma susrelo sa direktorom marketinga i direktorom za nove rute kompanije "Ryan Air", koji su izrazili veliko interesovanje za letenje iz banjalučke zračne luke. Irci su izrazili spremnost, kaže Miljević, da prvi avion "Ryan Aira" na liniji Banja Luka - Frankfurt iz Mahovljana poleti u oktobru.

"Uspostavljanje ove linije bilo bi od velike koristi za građane, privredu i aerodrom u Mahovljanima'", kaže Miljević dodajući da bi cijena karte do Frankfurta bila oko 50 eura.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Miljević kaže da "Ryan Air" nije jedina kompanija s kojom se pregovara da počne da leti sa banjolučkog aerodroma napominjući da su uspostavljeni kontakti i s kompanijama "Vis Aero" i "Easy Jet". On je podsjetio da već duže vrijeme vode pregovore i s kompanijom "Austrian Airlines" za uspostavljanje linije Banja Luka - Beč, podsjećajući da je o tome s austrijskim vlastima razgovarao i premijer RS Milorad Dodik tokom posjete toj državi.

"Ryan Air" je najveća "low cost" kompanija

"Rajan Air", kao porodična kompanija, osnovana je 1985. godine sa osnivačkim ulogom od samo milion funti. Danas je "Ryan Air" izrastao u najveću svjetsku "low cost" kompaniju - poznatu po izuzetno niskim cijenama avio-karata.

U svojoj floti kompanija ima 186 aviona, a ove godine je naručila još 100 novih letjelica s kojima bi trebalo da skoro udvostruči broj letova i prevezenih putnika.