Uspješna evakuacija iz Egipta
0

Avion sa bh. državljanima sletio u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Avion BH Airlinesa sa građanima Bosne i Hercegovine i desetak državljana Makedonije,Crne Gore, Srbije i Slovenije stigao je iz Kaira. Avion sa više od 150 putnika uspješno je sletio na Međunarodni Areodrom Sarajevo u 21.35 minuta.

Evakuacija bh. građana iz Egipta uspješno je izvršena, uz pomoć predstavnika Ambasade BiH u Egiptu i uposlenika BH Airlines-a.

Bh. građane koji su doputovali iz Egipta specijalnim letom BH Airlinesa na aerodromu Sarajevo s nestrpljenjem su dočekali rodbina i prijatelji, ali i mnogobrojni predstavnici medija.

Građane BiH iz Egipta su dočekali i ministar sigurnosti BiH, Sadik Ahmetović, te potpredsjednik Federacije BiH, Mirsad Kebo.

Kako saznajemo, naši građani nisu imali problema u Egiptu, gdje posljednjih 10 dana traju demonstracije protiv predsjednika Hosnija Mubaraka. No, zbog lične sigurnosti izrazili su želju da se vrate u rodnu zemlju.

Zbog velike gužve na aerodromu u Kairu, avion je umjesto u 14.30 poletio u 19.00 sati, a putnici su puna tri sata proveli sjedeći u avionu i čekajući na polazak.