BiH
0

"Avaz" tuži OHR i traži 50 miliona eura odštete

FENA
Povodom razotkrivanja montiranih i prljavo fabriciranih shema o navodnom postojanju kriminalnih bošnjačkih grupacija u koje su svrstani čak i vjerski lideri ili prijatelji naše zemlje kao što je 90-godišnji Austrijanac Pavao Urban, "Avaz“ kao najveći izdavač u BiH obavještava javnost da će zbog nedopustivog i ničim argumentiranog pokušaja rušenja i našeg poslovnog kredibiliteta podnijeti krivičnu prijavu protiv Gregorijana i gospodina "Erika“, saopćeno je iz kompanije "Avaz".

Njih dvojica su, kako se navodi u saopćenju, na kriminalan način teško zloupotrijebili svoje funkcije i mandat OHR-a.

Uz angažiranje referentnih advokatskih kancelarija u Vašingtonu i Evropi, kompanija "Avaz“ će dodatno tražiti sudsko obeštećenje od OHR-a od najmanje 50 miliona eura.

Kako se navodi u saopćenju, monstruozne montaže i vaninstitucionalne interne optužbe lažnog tipa o poslovnim shemama i transakcijama koje nikada nisu postojale, niti su uopće bile moguće, plasirane su diplomatskom koru u Sarajevu uime OHR-a.

-Motive teških insinuacija na štetu kompanije "Avaz" utvrdit će nadležni evropski i američki sudovi od kojih će biti traženo i adekvatno lično finansijsko obeštećenje od spomenute gospode Gregorijana i fantomskog "Erika", saopćeno je iz kompanije "Avaz".