OP BH radija 1
1

Autor "Taksija do Berlina" gost današnjeg programa

Sarajevo-x.com
Ponedjeljak je, vaš omiljeni dan za slušanje radija. Omladinski program BH radija1 i danas, od 14 sati i 5 minuta do 2 sata iza ponoći, donosi brojne sadržaje.

Važne i korisne informacije za sve aktivne i ambiciozne omladince/ke, priloge sličnog karaktera i pažljivo odabranu muziku pripremio je voditeljski dvojac Danica i Faris u Infopolu, dežurnom informatoru OP-a, od 14:10 do 15 sati.

Bavljenje sportom ili nekom fizičkom aktivnošću značajno je za zdrav razvoj i zdrav život svakog omladinca/ke. To je u teoriji jasno svakom do nas. No, koliko danas mladi u BiH upražnjavaju sport/fizičke aktivnosti? Odgovor na to i još neka pitanja potražit ćemo u današnjem izdanju magazina Čuj BiH! kroz priče i priloge. Bit će mjesta i za neke druge, standardne sadržaje, autorske rubrike, muziku, a sa vama će od 15:15 do 17 sati biti Belma i Dejan.

Mladen Miljanović, mladi umjetnik iz Banje Luke, gost je današnjeg aktuelnog intervjua. Jedan od povoda za ovaj razgovor je projekat "Taksi do Berlina", o kojem se posljednjih sedmica dosta govori. Radi se o 30-godišnjem multimedijalnom umjetniku, koji je u velikoj mjeri društveno angažovan. Jedan je, kako kažu, od predstavnika “ratne generacije” bosanskohercegovačkih umjetnika. Njegov rad direktno je povezan s politikom i njegovom vlastitom biografskom pozadinom. Pozicija umjetnika u BiH, rad sa studentima na likovnoj akademiji, savremeni tokovi u umjetnosti, kao i projekat "Taksi do Berlina", neke su od tema o kojima će biti riječi.

Cinema Express, filmski žurnal, donosi vam uobičajeno novosti iz filmskog svijeta, aktuelnu kritiku, nešto zanimljivo iz historije sedme umjetnosti, a bit će vremena i za prigodan muzički broj. Ne propustite novo izdanje, od 18:20 sati. Do 19 sati čut ćete još i priču Telefon, iz knjige Priče od kiše autora Harija Ramadana, priređene u produkciji Dramskog programa BHR1.

U BH Demo ligi, emisiji namijenjenoj promociji domaće demo scene, danas počinje praćenjem jednog od najpopularnijih takmičarskih programa za r'n'r sastave iz BiH. Jaeger Music Night je ime programa, a ime rubrike je JMN Blok. BH Demo liga je na programu svakog ponedjeljka u isto vrijeme, od 19:10 do 20 sati.

FM Jam je dvosedmična doza domaćeg hip-hopa u produkciji DJ Soula, a on za večeras obećava nekoliko zanimljivih noviteta i par legendarnih "old skool" uradaka bh. repera od 20 do 21 sati.

Češalj je uobičajeno eklektičan izbor muzike kojeg "za mlade i njihove roditelje" svakog drugog ponedjeljka priprema Denis Jelečanović.

Uz OP Raciju možete se opustiti, razveseliti, saznati nešto novo i učestvovati, a sa vama su od 22.15 sati do ponoći dežurni operativci Ademir i Boris.

Ljubitelji elektronske muzike pronaći će nešto za sebe u bar jednoj od dvije emisije koje možete slušati iza ponoći. Prva se zove Oscilator (od 00:10 sati) i uređuju je osnivači prvog bh. net-labela, a druga je Tramride i moderira je DJ Ajnšpric.