Banja Luka
0

Automobili s fotografijama Karadžića i nacionalističke pjesme

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nevladina organizacija iz Banje Luke "Srbski narodni pokret-Izbor je naš" danas je uz nacionalističke pjesme, fotografije haškog optuženika Radovana Karadžića i vožnju automobilma Banjom Lukom, "na svoj način" obilježila 9. januar, dan RS-a.

U organizaciji ovog pokreta oko 20 automobila, sa srpskim zastavama s grbom Nemanjića i fotografijama Radovana Karadžića, provezlo se ulicama Banje Luke.

Na vozilima su bili i plakati s natpisima "Ne izdajmo Radovana, ne izdajmo Srpsku", "Jačajmo Srpsku, kupujmo naše i kupujmo od naših", a čule su se i nacionalističke pjesme, dok je na razglas puštana bivša osporena himna RS-a "Bože pravde".

Predsjednik "SNP-Izbor je naš" Dane Čanković rekao je novinarima da na "taj način u toj organizaciji žele da se prisjete 9. januara 1992. godine - dana kada je osnovana RS".

"To pokazuje da dejtonska BiH nema pravni kontinuitet sa Socijalističkom Republikom BiH koja je bila sastavni dio bivše Jugoslavije", rekao je Čanković koji je Dan RS-a čestitao i "prvom predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću".