BiH
173

Autobuska stanica na Alipašinom Polju pomjerena sa biciklističke staze

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Autobuska stanica na lokaciji Alipašino polje pomjerena je sa biciklističke staze koja je izgrađena nedavno.

Podsjećamo, nakon pisanja portala Klix.ba o tome kako je biciklistička staza, veliki projekat grada Sarajeva na lokaciji Alipašino Polje izgrađena na način da "prolazi" kroz autobusku stanicu, oglasio se i KJKP Rad saopćenjem za medije u kojem su naveli kako je biciklistička staza još uvijek u izgradnji, te kako staza neće prolaziti kroz autobuska stajališta jer će ona biti izmještena.

Ipak, još uvijek ostaje nejasno iz kojeg razloga autobuska stanica nije pomjerena prije izgradnje biciklističke staze kojoj je trenutno na toj lokaciji potrebno "renoviranje".

Podsjetimo, izgradnja biciklističke staze kod Stupske petlje je počela još u oktobru prošle godine, a biciklistička staza se trenutno proteže do naselja Čengić Vila. Njen završetak je planiran do kraja ljeta ove godine.

Radove izvode radnici preduzeća Park, u sklopu projekta hortikulturnog uređenja aleja i javnih zelenih površina, koji Općina Novi Grad Sarajevo finansira sredstvima iz ovogodišnjeg budžeta.

Projekt izgradnje biciklističke staze finansiraju Grad Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a izgradnjom prve biciklističke staze u glavnom gradu BiH, Općina Novi Grad je najavila kako će biti prva općina koja će imati izgrađenu biciklističku stazu po evropskim standardima.