Mimo besplatnih vožnji petkom
0

Autobusi Centrotransa od ponedjeljka ponovo voze?

Piše: A. Jahić
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Autobusi Centrotransa i ovog petka će besplatno prevoziti građane Sarajeva na relacijama Dobrinja - Vijećnica i Hrasnica - Vijećnica, rekao je za portal Sarajevo-x.com Safudin Čengić, direktor ove kompanije. Praksu besplatnog prevoza petkom Centrotrans je uveo od kraja prošlog mjeseca, nakon što im je izdano rješenje o zabrani komercijalne vožnje u gradu. Ipak, ne planiraju odustati od prevoza putnika na ove dvije relacije, optužujući Gras za monopol.

Čengić kaže da očekuje od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) da firmi Centrotrans-Eurolines izda rješenje kojim će im od ponedjeljka biti odobrena svakodnevna vožnja na spornim relacijama.

Ukoliko do toga ne dođe, a Gras nastavi prevoziti putnike na spomenutim relacijama, autobusi Centrotransa, kaže Čengić, će bez obzira na odluku Ministarstva početi sa svakodnevnim prevozom putnika.

Ova kompanija je krajem aprila, postupajući po rješenju Inspekcijske uprave KS, obustavila vožnju na navedenim linijama.

Saobraćajni inspektori su kontrolom utvrdili da je Ministarstvo saobraćaja KS odobrilo red vožnje vozilima Grasa na linijama Dobrinja - Vijećnica i Ilidža - Hrasnica.

Podsjetimo, saobraćajni inspektori su 22. aprila donijeli rješenje o privremenoj zabrani saobraćanja vozila ove dvije kompanije na spornim relacijama, ali je Ministarstvo saobraćaja Grasu 27. aprila dalo zeleno svjetlo.