Saobraćajni kolaps
0

FOTO / Autobus se prepriječio na putu iz Vogošće i blokirao saobraćaj

Sarajevo-x.com
(Foto: Sarajevo-x.com)
Pravi saobraćajni kolaps dogodio se u poslijepodnevnim satima četvrtka kada se GRAS-ov autobus zbog loših uvjeta na putu, pogoršanih novim padavinama, prepriječio na Kobiljoj Glavi potpuno blokiravši saobraćaj iz Vogošće prema Sarajevu, ali iz Sarajeva prema Vogošći.

Vrlo brzo formirala se kilometarska kolona, a nakon što je autobus vraćen na kolovoz i saobraćaj počeo da funkcioniše dogodio se novi zastoj, ovaj put nešto niže.

Na Šipu su dva autobusa blokirala saobraćaj jer se nisu mogla mimoići. Naime, zbog ogromnih nakupina snijega pored puta ceste u cijelom gradu su znatno sužene.

Kako saznajemo, na toj dionici puta bilo je i nekoliko manjih udesa zbog neopreznosti, ali i nervoze vozača.

Saobraćajna blokada trajala je par sati, a najviše su ispaštali građani koji su do svojih domova morali pješačiti. Nažalost, bilo je malo vozača koji su pokazali solidarnost i ponudili pješacima da ih prevezu do odredišta.

Također, autobusi koji su uspjeli izvući se iz gužve i krenuti prema odredištu nisu stajali na stanicama da pokupe promrzle građane.

Neprohodna je bila i stara cesta od Kobilje Glave do Bara.

Kako nam je rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, u poslijepodnevnim satima je zbog snijega bio blokiran i saobraćaj prema Palama.